Over

Mijn naam is Nina Leek (22) en ik ben tweedejaars journalistiek student. Toen ik na een tussenjaar na de middelbare school aan de studie Media & Cultuur aan de universiteit van Amsterdam begon, dacht ik dat ik mijn ‘ding’ had gevonden. Ik haalde mijn propedeuse met vlag en wimpel, maar kwam er in het tweede jaar toch achter dat de universiteit niets voor mij was. Media heeft me altijd geïnteresseerd, maar ik wilde liever zelf het mediaobject máken in plaats van het te bestuderen.

Na een nieuw tussenjaar deed ik mijn eerste ervaringen op als freelance schrijver bij Spunk.nl. Hier kwam ik erachter dat ik journalistiek wilde studeren. Om niche-onderwerpen te vinden die interessant zijn én bij het grote publiek aanslaan zie ik als mijn grootste uitdaging. Dat maakt voor mij de combinatie social media en journalistiek interessant: je weet precies hoe veel mensen je artikel lezen en het wel/niet leuk vinden.

Waarom een blog over angststoornissen? Toen ik erachter kwam dat ik een angststoornis had, verbaasde ik mij erover dat ik er nog nooit over had gehoord. Op televisie zijn zo nu en dan voornamelijk sensatiegerichte programma’s over fobieën en dwangstoornissen (ook vormen van angststoornissen) te zien. Maar heb jij ooit eerder gehoord over een paniekstoornis? Of een gegeneraliseerde angststoornis?

Ik denk daarom vooral dat er behoefte is bij jonge mensen die te kampen hebben met angstklachten om meer te lezen over dit onderwerp. En dan vooral meer over ervaringen van anderen. Mijn doel is enerzijds om meer inzicht te tonen in het hebben van een angststoornis, maar anderzijds ook om erachter te komen waarom er in de media zo weinig over wordt bericht.

Mijn centrale vraag die ik door middel van dit blog probeer te beantwoorden is:

Hoe komt het dat er zo weinig bekend is over (het hebben van) een angststoornis?

In andere woorden: Dit blog is een zoektocht naar de vooroordelen en (hopelijk) een ontmaskering van het taboe rondom (het hebben van) angststoornissen.

Contact

E-mailadres: nina.leek@hotmail.com